Silnik AEE ciężko pali po nocy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawPL
    Classic
    • 2010
    • 8

chrisk_89, moje już dawno sprzedane
  • grzesiu2400
    Ambiente
    • 2009
    • 193
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Witam nie wiem czy to usterka mechaniczna czy problem z elektryką mimo to piszę w tym dziale. Więc skodzinka ciężko paliła więc kupiłem nowy akumulator i nic poprawy więc kolejny element do wglądu rozrusznik elektromechanik powymieniał wszystko co mógł włącznie z pomiarami napięć i wszystko książkowo. Przyszły kolejne przymrozki i to samo więc może ktoś podpowie gdzie dalej szukać?
    Filmik przedstawia poranny rozruch. Na ciepłym to nie występuje.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: Silnik AEE ciężko pali po nocy.

Zamieszczone przez grzesiu2400
      Witam nie wiem czy to usterka mechaniczna czy problem z elektryką mimo to piszę w tym dziale. Więc skodzinka ciężko paliła więc kupiłem nowy akumulator i nic poprawy więc kolejny element do wglądu rozrusznik elektromechanik powymieniał wszystko co mógł włącznie z pomiarami napięć i wszystko książkowo. Przyszły kolejne przymrozki i to samo więc może ktoś podpowie gdzie dalej szukać?
      Filmik przedstawia poranny rozruch. Na ciepłym to nie występuje.

https://www.youtube.com/watch?v=XRnZkjqYdsI
      sprawdz polaczenie masy z silnika a akumulatorem , z tego co slychac rozruzsznik za wolno kreci

Komentarz

• grzesiu2400
        Ambiente
        • 2009
        • 193
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

Też właśnie słyszałem że moze gubić masę i juz patrzyłem przeczyscilem drucianka i spryskalem smarem silikonowym lecz bez skutku.

Komentarz

• mobi65
          Rider
          • 2009
          • 291

Zamieszczone przez grzesiu2400
          Też właśnie słyszałem że moze gubić masę i juz patrzyłem przeczyscilem drucianka i spryskalem smarem silikonowym lecz bez skutku.
          jak cos to nie smarem , a wazelina techniczna , ewidetnie za niskie obroty rozrusznika , czy napewno ci ten elektromechanik wymienil tulejki w rozruszniku ?

Komentarz

• grzesiu2400
            Ambiente
            • 2009
            • 193
            • Octavia I (1U2)
            • AKL 1.6 MPI 101 KM

No twierdził w zaparte że tak że powymieniał tulejki lecz wymieniony widziałem tylko szczotkotrzymacz, a wiem dobrze że w tym silniku z jedną tuleją są problemy z jej wyjęciem bo trzeba ją wyciągać jakimś sprzętem. Byłem u niego na reklamacji i nadal twierdził że wymienił i że z elektryką jest super dał mi wydruk z napięciami podczas rozruchu, lecz na ciepłym pali idealnie tylko po nocach tak jest przy niskich temperaturach no k...... rozkładam ręce szkoda mi nowego akumulatora bo po tyłku dostaje!

Komentarz

• adamwwy
              Drive
              • 2014
              • 87

Jak masz kable rozruchowe to podłacz sobie przed rozruchem jeden kabel do - akumulatora i obudowy rozrusznika.

Komentarz

• grzesiu2400
                Ambiente
                • 2009
                • 193
                • Octavia I (1U2)
                • AKL 1.6 MPI 101 KM

Rozumiem po to żeby upewnić się aby napewno to nie jest wina masy tak?

Komentarz

• adamwwy
                  Drive
                  • 2014
                  • 87

Tak

Komentarz

• grzesiu2400
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 193
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

No i lipa puściłem masę bezpośrednio na rozrusznik i to samo. A czy może to być wina oleju? Bo mam zalany od diesla możliwe że za gęsty?

Komentarz

Pracuję...